Zomerkamp 2020 - info volgt

Zomerkamp: 01/08/2019 - 14/08/2019 te Houdremont

Hetgeen nu nog een kale wei is, wordt in augustus omgetoverd tot tentenkamp voor de hele eenheid. De bevers en welpen worden in de watten gelegd door een kookteam van sympathieke vrijwilligers. De patrouilles koken hun potje lekker zelf op hun gesjord tafelvuur.

De activiteiten variëren naargelang de tak. Vaste onderdelen voor de scouts en gidsen zijn de dropping, tweedaagse survival, maar natuurlijk ook de spelen in het kader van het gekozen kampthema. Net als de troep hebben ook de bevers en de horde een eigen kampthema, waarin ze zich tijdens de spelen, knutselmomenten en avonturen in verdiepen.

Alle concrete informatie verschijnt in Tomahawk juli-augustus 2019 dewelke eind juni in eenieders bus zal vallen. Doch geven we al graag de volgende info mee:


Vertrek:         Bevers, Horde, en troep: op 1 augustus 2019 om 8.15 uur op de parking van de begraafplaats Ruggeveld.          

Terugkomst : - Bevers: worden door hun ouders opgehaald tijdens de bezoekdag op zaterdag 10 augustus 2019. 
- Horde en Troep: op 14 augustus 2019 om 18.00 uur op de parking van de begraafplaats Ruggeveld.        
                                  
Kampprijs:               135,00 euro ; Bevers: 95,00euro
Bezoekdag:              Zaterdag 10 augustus vanaf 13.30u tot 22.00u
Infobundel:              alle informatie staat in de kamp-tomahawk juli-augustus

Kaartje sturen:
Naam bever/welp/scout/gids… van het 17de BSB
Mr. Dominique Demars
5, Rue de Louette St. Pierre
5575 Houdremont 
 

WAT TE DOEN BIJ HET VERTREK?
1/ afgeven van kids-ID (Bevers en Welpen) of identiteitskaart (Troepsleden)
2/ bestellen van kaartjes en postzegels: Het geld voor kaartjes (€ 1,00/stuk) en postzegels (€ 0,90/stuk) kan bij het vertrek afgerekend worden. Gepast te betalen. Vergeet ook geen adressenlijst mee te geven! We voorzien 1 moment voor onze leden om kaartjes te schrijven. Gelieve er rekening mee dat het bv. voor een bevertje een hele opgave is om 9 kaartjes/brieven te schrijven.
3/ (update) medische fiche: Bij de start van het nieuwe scoutsjaar heeft u hopelijk een medische fiche ingevuld en afgegeven. Indien u dit niet heeft gedaan, dan verzoeken wij u dit dringend in orde te brengen. (Bezorgen aan EL Sifaka.) Alle medicatie die uw kind dient in te nemen tijdens het kamp dienen bij vertrek aan de leiding te worden afgegeven. De medische fiches zijn te vinden op onze website – extra – documenten – inschrijvingsformulier

Bezoekdag info: 
Gedurende één dag krijgen alle ouders, familieleden, vrienden en vriendinnen de kans het kamp te bewonderen. Genieten van het kampleven, leuke activiteiten, kampvuur en barbecue zijn de traditionele ingrediënten van deze dag.

Wanneer:
zaterdag 10 augustus om 13.30 uur (niet vroeger toekomen, a.u.b.)

Barbecue inschrijven:
Inschrijven bij Ekster (AEL Carolien Mathieu) via ekster@17bsb.be. Inschrijven moet gebeuren voor 1/08/2019. Bij inschrijving graag vermelden welke stukken vlees u wenst. 

3 stukken vlees (hamburger, worst, saté) voor € 12,00*
of 2 stukken vlees (hamburger, worst of saté) voor € 8,00*
of 2 stukken vegi voor € 8,00*

*groenten, brood en sauzen inbegrepen.

Betaling barbecue:
Is mogelijk NA inschrijving bij Ekster door overschrijving op het rekeningnummer van de eenheid BE98 9731 1207 0093 met ‘vermelding naam + BBQ bezoekdag’. Betalingen cash zijn NIET mogelijk

Bar:
Gedurende de hele dag zal onze bar geopend zijn.

Handig om weten:
Zelf meegebrachte stoelen en tafel(s) zijn een aanrader.

Verloop van de dag:
13.30u – 14.30u Aanvang en verwelkoming
14.30u – 17.00u Spelletjes / uitdagingen voor jong & oud
17.30u – 18.30u Barbecue
19.15u Aanvang pow-wow (kampvuur)
21.00u Slapen Welpen
22.00u Slapen Troep, einde van de bezoekdag

Einde van het kamp voor bevers:
Ouders genieten samen met hun bever van de bezoekdag en rijden na afloop samen terug huiswaarts. Wij vragen dan ook om het afsluitende kampvuur bij te wonen, zodat de Bevers gepast afscheid kunnen nemen voor ze vertrekken.

Belangrijk:
De bezoekdag is geen afhaaldag voor Welpen en Troepsleden. Je bewijst je kinderen met heimwee een grotere dienst door hen het kamp te laten uitdoen. Bij problemen wend je je tot de kampleiding.